Antigentest

Allt du behöver veta om antigentest

Antigentest är en metod med hög känslighet för att detektera Covid-19. Du får provsvar samt reseintyg signerat av läkare efter några minuter samma dag. Ingen tidsbokning krävs då vi har drop-in alla dagar i veckan! Kom in och gör antigen test.

Du behöver inte provtas genom en pinne i svalget eftersom analysen utförs på saliv. Allt som behövs är att du spottar i ett litet provtagningsrör. Glöm inte att ta med dig ditt pass då reseintyget kopplas till ditt passnummer. Vill du läsa mer om vad som du behöver tänka på inför besöket så kan du göra det här.

Vill du boka antigentest?

Antigentester sker framförallt drop-in men det finns också möjlighet att boka tillfälle för antigen-test. Vi förstår att det kan vara skönt att kunna boka in tid för test så om ni vill göra det gör ni det lättast via den här länken.

Vi är anslutna till E-hälsomyndighetens tjänst för testintyg och covidbevis

Länder i EU kräva ett testbevis utfärdat av E-hälsomyndigheten, istället för reseintyg vid inresa. Vi är ansluta till tjänsten och vi kan därför beställa testintyg åt dig som du kan använda vid resor inom Europa. Om du har en digitalbrevlåda (Kivra, Min myndighetspost, Digi-mail eller E-boks) kommer intyget att skickas dit. Du kan läsa mer om hur man skaffar en digital brevlåda av härOm du inte har mobilt BankID kan du begära ditt intyg på papper.

Tänk på att olika länder har olika bestämmelser och att det alltid är ditt eget ansvar att kontrollera vilka krav och regler som gäller för tester och intyg för just din destination och eventuella mellanlandningar. Du hittar enklast aktuell information på Sweden Abroad.

 

Skandinaviskt Vaccin AB tar inget ansvar för om du skulle bli hindrad att genomföra din resa på grund av att intyget inte är utformat på det sätt som landet för av- eller inresa kräver.