Inför besöket

Inför att du kommer in till oss på Skandinaviskt Vaccin kan det vara hjälpsamt att läsa igenom denna sida. Beroende på ifall du ska vaccinera dig, ta antigentest eller PCR-test så finns det lite olika saker som kan vara bra att tänka på. Därför kan du läsa om de olika sorts besöken under dess respektive rubriker. Har ni andra funderingar på frågor som ni inte får svar på här så kan man alltid skicka fråga till vår kundmail info@skandinavisktvaccin.se eller ringa oss på 021 – 60 000.

Vaccinering

Vad behöver jag ta med mig?

Inför en vaccination så behöver du har med dig en giltig ID handling så att vi kan bekräfta din identitet. Sedan finns även ett fåtal saker som kan vara bra att tänka på inför besöket:

  • ID handling är viktigt.
  • Vi rekommenderar en kortärmad T-Shirt eller liknande för att underlätta vaccinationstillfället.
  • Se om du kan ta reda på vilka vaccin du har tagit för att veta vilka vaccin du behöver ta.

Kan jag få biverkningar av vaccinationstillfället?

En valig fårga som vi ofta får är ifall det är vanligt med biverkningar från vaccinationstillfället. Lätta biverkningar kan vanligen förekomma. Ett vanligt exempel är ömhet eller en känsla av träningsvärk i den armen du har vaccinerats i. Det är inte farligt och går över på en eller två dagar. För vissa vaccin kan det också förekomma att patienter får feber, men det är mindre vanligt.

Allvarliga biverkningar som anafylaktiskt shock är däremot ytterst ovanligt. Ifall du är äggallergiker till exempel och aldrig har vaccinerat dig förrut kan det finnas risk för anylaktisk shock. Då rekommenderar vi dig att först vaccinera dig på en allergicentral. För att vara förberedda har vi också utbildat all vår personal i hur man hanterar anafylaktiska anfall och våra mottagningar är utrustade med adrenalinsprutor samt kortison.

Finns det information för varje enskilt vaccin?

Eftersom varje vaccin är olikt det andra har vi också sammanställt egna informationssidor för var och en av de olika vaccinen. Vill du läsa mer om de olika vaccinen kan du göra det här.

PCR-test

Vad behöver jag ta med mig?

Ska du ut och resa och vill göra PCR test så behöver du bara ha med dig pass till mottagningen. Det finns dock en del andra saker som kan vara bra att göra inför besöket:

  • Vill du boka in en dag och tid för PCR test (för att vara säker på att få hjälp i tid) kan du göra det  här.
  • Se till att komma in innan klockan 15.30 för att vi ska hinna skicka iväg testerna för analys i tid

Hur och när får jag mitt intyg?

Intygen skapas så snart resultatet är klart för ditt test. Efter att du har besökt oss för att testa dig skickar vi iväg ditt prov till labb för att få det analyserat. När labbet har analyserat testet så skapas ditt intyg. Beroende på ifall du har BankID och/eller svenskt personnummer kopplat till digital brevlåda kan du får intyget skickat till dig direkt på telefonen eller mail. Annars kan du vara tvungen att hämta ut intyget för att intyget inte ska hamna i fel händer. Vanligtvis brukar du få intyget inom 24 timmar. Vill du läsa mer om PCR-intyg och exakt vad vi erbjuder kan du göra det här.

Antigentest

Vad behöver jag ta med mig?

Ska du ut och resa och vill göra antigen test så behöver du bara ha med dig pass till mottagningen. Det finns dock en del andra saker som kan vara bra att göra inför besöket:

  • Du behöver inte gör någon bokning för antigentester, men om du vill göra det ändå kan du göra det här.
  • Testerna tar ca 15 minuter så försök att komma senast 30 minuter innan stängning.

Hur och när får jag mitt intyg?

För antigentester kan intyget skapas samtidigt som besöket. Beroende på ifall du har BankID och/eller svenskt personnummer kopplat till digital brevlåda kan du får intyget skickat till dig direkt på telefonen eller mail. Annars kan vi skriva ut intyget så du får det direkt i handen. Oavsett kan du få intyget innan du lämnar mottagningen. Vill du läsa mer om antigen test samt intyg och exakt vad vi erbjuder kan du göra det här.